Soạn tiếng anh lớp 7 unit 1 my hobbies

     
Hướng dẫn giải VBT tiếng anh 7 VNEN Unit 1 My hobbies - sách mới. Bộ bài xích tập gồm vừa đủ các phần trường đoản cú vững, ngữ pháp, đọc và viết. Với cách giải cụ thể và đầy đủ, hi vọng các em sẽ nắm rõ nội dung bài học kinh nghiệm và sẵn sàng chuẩn bị cho bài xích mới tiếp theo. Chúc các em học tốt.

Bạn đang xem: Soạn tiếng anh lớp 7 unit 1 my hobbies


A. Phonetics

1. Find the word which has a different sound in the part underlined. Read the words aloud.

1. A. Trò chơi B. Arrange 

C. Skate D. Cake

2. A. Hobby B. Doll

C. Collect D. Over

3. A. Difficult B. Unusual

C. Uncle D. Result

4. A. Piano B. Fish

C. Lượt thích D. Badminton

5. A. Rest B. Help C. Garden D. Identify

Answer: 

1B. Arrange 2D. Over3A. Difficult 4C. Lượt thích 5C. Garden

2. Put the words in the box into two groups.

*

Answer: 

*


B. Vocabulary & Grammar

1. Find the odd one out A, B, C or D.

1. A. Cycling B. Cooking

C. Evening D. Gardening

2. A. Play B. Swim

C. Collect D. Photo

3. A. Horse-riding B. Challenging

C. Bird-watching D. Mountain-climbing

4. A. Usual B. Write C. Walk D. Eat

5. A. Pottery B. Enjoy C. Flower D. Wood

Answer: 

1. C. Evening 2. D. Photo3. B. Challenging 4. A. Usual 5. B. Enjoy

2. Circle A, B, C, or D for each picture.

*

*

Answer: 

1. A. Skating 2. C. Arranging flowers3. C. Gardening 4. B. Making pottery

3. Put the verbs in brackets in the correct tense form.

1. You (think) __________ collecting stamps costs much money?

2. My father thinks mountain climbing (be) __________ more dangerous than skating.

3. Every year, my mother (give) __________ me a nice doll on my birthday.

4. My brother (not like) __________ collecting stamps, he likes collecting glass bottles.

5. My sister likes (cook) __________ very much. She can cook many good foods.

6. Does your brother like (listen) __________ lớn music in his không tính phí time?

7. I think in the future, more people (enjoy) __________ going out by bicycles.

8. My father says when he"s retired, he (go) __________ back lớn his village to bởi vì the gardening.

9. We are planting trees around our school now. Our school (be) __________ surrounded by a lot of green trees.

10. Lan says she loves collecting pens but she (not/continue) __________ this hobby from next year.

Answer: 

1. Vày you think... 2.C. Is 3. Give4. Doesn’t lượt thích 5. Cooking 6. Listening 7. Will enjoy 8. Will go 9. Will be10. Won’t continue

4. Fill each blank with a word/phrase in the box.

*

1. I always take a lot of __________ when I go on holidays.

2. A: Can you play __________?

B: No, I can’t, but I can play the piano.

3. My brother’s hobby is watching __________, he likes horses very much.

4. Her brother likes collecting __________, especially glasses.

5. I lượt thích drawing very much. My hobby is __________.

6. My sister likes collecting __________. Now she has more than 100.

7. Her hobby is __________. She plants many beautiful flower trees in her garden.

8. My father likes __________. He often goes lớn the lakes or rivers when he has không tính phí time.

9. When we have some days off, my close friends & I often go __________.

10. My sister likes doing __________. She looks very fit.

Answer: 

1. Photos 2.. The guitar 3. Horse-racing4. Bottles 5. Painting 6. Dolls7. Gardening 8. Fishing 9. Camping10. Gymnastics

C. Reading

1. Put a word from the box in each gap khổng lồ complete the following passage.

*

My family has six people. We (1) .............. Different hobbies. My grandfather (2) .............. reading newspapers. He (3).............. Newspapers every morning after breakfast. My grandmother doesn’t lượt thích reading them. She (4) .............. to the market near my house every morning. She buys a lot of food. She (5) .............. Very well. Oh, I love all her food. My father likes (6) ............... He (7) .............. up early and cycles around the West Lake all the year round. My mother doesn’t lượt thích this sport. She (8) .............. Walking. She walks about four or five kilometers every morning. My brother doesn’t lượt thích any sports. He likes (9) .............. to music và playing drums. He is a member of the Green Band. It is a well-known band in my country.

I don’t lượt thích reading, cooking or playing sports. I love (10) .............. things, such as stamps and coins.

Answer: 

1. Has 2. Likes 3. Reads 4. Goes 5. Cooks 6. Cycling 7. Gets 8. Enjoys 9. Listening10. Collecting

2. Read the conversation và answer the questions.

Hoa: What’s your favorite hobby, Minh?

Minh: Well, it’s drawing.

Hoa: How many paintings vì you draw?

Minh: Er... I don"t remember. It’s around 100.

Hoa: Is your painting on the wall?

Minh: Yes, it is. It’s one of my favorite ones.

Hoa: How nice it is! I love the colors in your picture.

Minh: Thanks. & what’s your hobby, Hoa?

Hoa: Er, ... I can’t draw. But my hobby is collecting pictures & paintings.

Minh: Really? I will give you one.

Hoa: Thank you.

Questions:

1. Does Minh lượt thích drawing?

……………………………………………………………………………………………………..

2. How many paintings does he draw?

……………………………………………………………………………………………………..

3. Is there any painting on the wall?

……………………………………………………………………………………………………..

4. What is the painting like?

……………………………………………………………………………………………………..

5. What’s Hoa’s hobby?

……………………………………………………………………………………………………..

Xem thêm: Đông Nam Á Tiếp Giáp Với Đại Dương Nào Dưới Đây? Đông Nam Á Tiếp Giáp Với Các Đại

Answer: 

1. Yes, he does2. Around 1003. Yes. There is one.4. It’s very nice with its beautiful colours.5. Hoa’s hobby is colllecting pictures and paintings

3. Choose the correct word A, B or C for each gap lớn complete the following passage.

Hi. My name’s Mai. I am a student (1) .............. a secondary school in Lang Son. My friends often say I have an unusual hobby.

I have a little notebook. I always have it (2) .............. me. I try lớn fill (3) .............. one page a day. Can you guess (4) .............. I fill in each page of my notebook? Well, it is English (5) ............... Sometimes I put words in (6) .............., lượt thích fruit - all kind of fruits, you know? Or color, or clothes, or things and the shops where you (7) .............. them. I have (8) .............. grammar pages where I write irregular verbs, or a page (9)..............prepositions. I think prepositions are difficult, you know - on Sunday, in the morning, listen lớn a concert - but you say phone someone. In Vietnamese, we say phone lớn someone. Vì chưng you think my hobby is unusual? bởi vì you have any favorite hobby? Please (10) ..............it with me!

1. A. In B. At C. On

2. A. With B. Of C. Along

3. A. On B. With C. X

4. A. Which B. What C. When

5. A. Letters B. Words C. Lines

6. A. Groups B. Pairs C. Meanings

7. A. Buying B. Buy C. Classroom

8. A. Any B. Some C. A

9. A. Of B. For C. In

10. A. Tell B. Talk C. Share

Answer: 

1. B. At 2.A. With 3. C. X 4. B. What 5. B. Words 6. A. Groups 7. B. Buy8. B. Some 9. B. For 10. C. Share

D. Writing

1. Make up sentences using the words và phrases given.

Example: I / lượt thích / collect / glass bottles /.

 => I like collecting glass bottles.

1. I / not / know / why / she / collect / pens /.

……………………………………………………………………………………………………..

2. In / future / I / travel / around / Viet phái nam /.

……………………………………………………………………………………………………..

3. Minh / think / skating / more / interesting / playing / board games /.

……………………………………………………………………………………………………..

4. Listen / music / in / miễn phí / time / is / my / favorite / hobby /.

……………………………………………………………………………………………………..

5. My / sister / and / I / chia sẻ / same / hobby / . / We / often / go / fish / weekends /.

……………………………………………………………………………………………………..

Answer:

1. I don’t know why she collects pens.2. In the future, I’ll travel around Viet Nam.3. Minh thinks skating is more interesting than playing board games.4. Listening to music in the không tính phí time is my hobby.5. My sister & I chia sẻ the same hobby. We often go fishing at weekends.

2. Can you correct the punctuation in these sentences?

1. My favorite hobby is watching the gold fish in the tank.

……………………………………………………………………………………………………..

2. I enjoy reading because it develops my imagination.

……………………………………………………………………………………………………..

3. Mã sản phẩm making is a wonderful way of spending time alone or even with your family.

……………………………………………………………………………………………………..

4. You can make models of many things in the world.

……………………………………………………………………………………………………..

5. There are many reasons why it is important to have a hobby.

……………………………………………………………………………………………………..

Answer: 

1. My favourite hobby is watching the gold fish in the tank.2. I enjoy reading because it develops my imagination.3. Model making is a wonderful way of speding time alone or even with your family.4. You can make model of many things in the world.5. There are many reasons why it is important lớn have a hobby.

3. Can you correct the passage? Write the correct version.

My father has unusual hobby carving eggshells as everyone knows eggshells are very fragile my dad can make beautiful pieces of art from empty eggshells it’s amazing he started the hobby five years ago after a trip khổng lồ the us where he saw some carved eggshells in an art gallery my father did not go to lớn class khổng lồ learn how to carve he learned everything from the internet.

Xem thêm: Soạn Bài Luyện Tập Vận Dụng Kết Hợp Thao Tác Lập Luận Phân Tích Và So Sánh

Answer:

My father has unusual hobby, carving eggshells. As everyone, knows eggshells are very fragile. My dad can make beautiful pieces of art from empty eggshells. It’s amazing!He started the hobby five years ago after a trip lớn the US where he saw some carved eggshells in an art gallery. My father did not go to lớn class to lớn learn how to carve. He learned everything from the Internet.